≡ Menu

[FAKTA] 9 Buah Hotel Yang Menyeramkan di Amerika

Disini ada beberapa hotel yang dikenalpasti sebagai tempat yang sangat menyeramkan dan menakutka di Amerika Syarikat. Tapi yang peliknya..dah laa tempat tu seram …kenapa laa dia buat hotel …??? Dean dengan Sam kena merungkainya~ …hmmm

1. Hotel Del Coronado :

Banyak tetamu datang hanya sekadar untuk mendengar cerita tentang kisah-kisah hantu tentang hotel ini. Bagi Pemburu Hantu pula, mereka datang ke sini hanya untuk membuktikan dan melihat dengan mata kepala mereka sendiri.
KakiHeboh.com : Kan aku da cakap ..Dean dengan Sam mesti dah penah datang punya …

Lagi Fakta

2. Hotel Del Coronado :

Yang paling terkenal legenda dan cerita hantu di hotel ini adalah hantu Kate Morgan, yang menginap di hotel ini pada tahun 1892 untuk bertemu dengan si suami yg telah hilang.

3. Stanley Hotel:

Hotel, yang dibuka pada 1909, dihantui oleh Flora Stanley, isteri dari pemilik hotel ini dan ia sering bermain piano dilarut malam. Rohnya dikatakan sering terlihat dan menghantui para tetamu yang datang. 

4. Le Pavilion Hotel:

Disini banyak suara-suara aneh dapat didengari di malam hari, tidak jelas, dan seringnya menampakkan lembaga wanita berdiri di kaki tempat tidur para tamu. dan mengangkat Seprai Coverlets ke udara, dari siang hingga lewat tengah malam.

5. Heathman Hotel:

Kamar 703 adalah tempat paling menakutkan dimana  tetamu yang meninggalkan bilik mereka pasti akan hairan kerana menemukan tuala yang digunakan bersih kembali, segelas air keluar, meja kerusi bergerak sendiri. Dari catatan Hotel melaporan bahawa tidak ada yang menggunakan kunci elektronik untuk masuk ke bilik. Namun insiden yang selalu berlaku ini menyebabkan orang sekitar menganggap ia sebagai suatu mainan.

6. Sagamore Hotel:

Hotel ini terletak di Pegunungan Adirondack. Banyak pemain golf mengatakan bahawa hantu yg ada disini mencuri bola golf mereka dan  Anda juga dikalangan mereka mendengar orang ketawa keras.

7. crescent Hotel:

Para tetamu telah banyak yang melaporkan penampakan dan kejadian aneh lainnya di sejumlah bahagian tamu, lobi, dan ruang makan.

Anda tidak perlu tinggal di sebuah bilik yang seram untuk melihat hantu yang nyata di Crescent Hotel. Luar Ruang Rekreasi, hantu Dr Norman Baker sering muncul, Ia berkeliaran di sebuah rumah sakit dan gedung hotel selama tahun 1930-an. Banyak orang percaya bahawa mata air yang mengalir di bawah hotel adalah punca yang menarik penampakan hantu.

8. Ramada Plaza Hotel:


Rumor mengatakan bahwa Walter Schoreder (Pemilik hotel) dibunuh, dan rohnya mengganggu tetamudengan menyalakan cerek air, lampu, berteriak, serta menampakkan diri.

9. Queen Mary Hotel:

Merupakan sebuah kota terapung yang mempunyai keindahan luar biasa, serta suasana mistik yang kuat. Berdaftar sebagai Pusat Sejarah Nasional menjadikan ia salah satu tempat paling terkenal di california. Banyak kejadian aneh dan suara-suara ketukan, suara-suara tanpa tubuh, dan penampakan hantu berjalan di lorong-lorong dan tangga telah dilaporkan oleh staf, tetamu, dan pemerhati. Banyak saksi hantu memiliki pengalaman yg  berbeza di atas kapal Queen Mary Hotel.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment