≡ Menu

[GAMBAR] Misteri Kubah Masjid Al Nabawi

Misteri ini dikatakan bermula angkara perbuatan seorang pendengki puak Syiah yang ingin memecahkan kubah Masjid Nabawi, telah disambar petir dan mayatnya melekat di Kubah Masjid Nabawi berkenaan selama lebih dari 90 tahun. Orang tempatan berkata mayat tu tak boleh dialihkan.

Sebuah mukjizat yang telah terjadi sekitar 90 tahun yang lalu yang disampaikan oleh Syeikh Az-Zubaidi. Seseorang telah berusaha untuk menghancurkan Kubah Masjid Nabi Muhammad SAW, Masjid an-Nabawi di mana di dalamnya terdapat makam Nabi Muhammad SAW.

Namun, ketika orang itu memanjat kubah dan memulai menghancurkannya, tiba-tiba sebuah kilat menyambarnya dan dia mati serta merta!! Tidak ada seorangpun yang mampu memindahkan mayat tersebut dari atas kubah tersebut. Dikisahkan pula, seorang soleh dari Madinah telah bermimpi beliau mendengar satu suara yang mengatakan bahwa “tidak ada seorangpun yang boleh mengangkat (memindahkan) mayat tersebut dari kubah. Hal itu sebagai sebuah peringatan dan pengajaran bagi mereka yang berpikir dan berusaha untuk menghancurkannya di masa mendatang!”

Akhirnya, mayat tersebut tetap berada di atas kubah dan ditutupi dengan kotak hijau agar tidak terlihat oleh orang.

KakiHeboh.Com : Kami pun tak boleh nak komen apa-apa sebab kami belum lagi pernah menjejakkan kaki ke Madinah (mudah-mudahan Allah akan permudahkan urusan kita untuk ke sana). Tapi, walau apapun sesungguhnya Allah itu Maha Berkuasa.

30:24 Dan di antara tanda-tanda kekuasaan-Nya, Dia memperlihatkan kepadamu kilat untuk (menimbulkan) ketakutan dan harapan, dan Dia menurunkan air hujan dari langit, lalu menghidupkan bumi dengan air itu sesudah matinya. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang mempergunakan akalnya.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment